Informatie Beton

Theo Koenders

Informatie wat ik in de pagina hebt toegepast deel ik mijn mening en gedachten er achter

Beton

Nee tegen CEM III/B..

Moet er een betonvloer gestort worden en is de toepassing woonbeton? Kies dan liever niet voor een CEMIII/B beton en zeker niet voor een HSR (hoge bestandheid tegen sulfaten). De nadelen voor deze samenstelling zijn de volgende: • Veel bleedingwater, waardoor de toplaag over het algemeen veel zachter blijft. • Door de minimale aanwezigheid van Portland zal het effect van het aanbrengen van densifiers (toplaag verharders op basis van Silicaten, welke tevens stoffende vloeren voorkomen) minimaal zijn. 

Tevens zal door het tekort aan Portland het effect van “vlekstop” impregeren (op basis van Silanen) ook vele malen minder zijn.

Kies liever voor CEMI of CEMIII/A. Weliswaar wordt CEMIII/A Hoogovencement genoemd, maar er zit wel gemiddeld 50% Portland in verwerkt.

De tabel hieronder geeft aan hoe verhouding Portland vs Hoogoven is in de genoemde samenstellingen.

beton is ook makkelijker in het onderhoud. In combinatie met vloerverwarming is een gevlinderde woonbeton vloer lekker warm, hygiënisch verantwoord en heeft een zeer lange levensduur. Door deze vele voordelen kiezen gezinnen met kinderen of huisdieren vaak voor woonbeton. Vanzelfsprekend is het onderhoud van een gevlinderde woonbeton vloer wel afhankelijk van het gebruik.

 

Naadloos

betonvloer is bijna volledig naadloos waardoor je geen last kan hebben van vervuilde voegen of slijtage aan de voegen. ...

Goedkoper

Betonvloeren zijn qua prijs een stuk interessanter indien de ruimtes voldoende groot zijn. Het plaatsen gaat een pak sneller en er hoeft eerst geen chape geplaatst te worden.

Grote variatie

Door verschillende componenten en processen te gebruiken kan het uitzicht van een betonvloer enorm variëren. Zo kan men door kleurstoffen toe te voegen de vloer hippe kleuren geven zoals blauw, rood en groen.

Tijdloos karakter

Een ander groot voordeel van betonvloeren is de tijdloze uitstraling. Hij kan perfect geïntegreerd worden in zowel landelijke als moderne interieurs.

Projecten